Oordeelloosheid

Seizoen #2

In deze aflevering ben ik in gesprek met Lieke van den Berg - Cieraad over haar reis van Ergotherapeut naar de school voor sjamanisme & het thuiskomen in de zweethut. 

Lieke vertelt over wat de zweethut haar heeft gebracht, en hoe zij om is gegaan met haar angsten & de confrontatie met de dood tijdens lastige processen van haar zoon & haar man. 

We delen ervaringen met de zweethut. het (persoonlijk) medicijnwiel en ons thuiskomen bij de oeroude wijsheid vanuit het sjamanisme. 

Ook deel ik nog mijn beeld op de archetypes: wounded healer, alchemist en de sjamaan die verbonden zijn aan het platform. En waarin deze matchen met de reis van Lieke. 

Dit waren de woorden die ik voor haar ontving: 

"Lieve mooie vrouw, Watergodin, vuurvrouw en sterrenkind ineen. Het heeft flink gestormd door jou heen en wat een kracht vloeit er dan uit voort. Ik zie je zo zitten op het dak, met een tuinbroek aan, spijkers in je mond. Een huis verbouwend. En ik zie je naakt, met de zachtheid van je pure lijf in de hut. Haren ingevlochten, watergietend. Bloten billen op de koude donkere aarde en ogen die reizen naar alle uithoeken van sterrenstelsels. Het water voelt wat tot rust gekomen, de storm wat geluwd en als een reiger zo eigen kan je wachten op wat naar je toekomt. Wetend dat alles wat voor jou bedoeld is, naar jou toe mag stromen."

Ik heb enorm genoten van ons gesprek, en de schoonheid waarmee Lieke in oordeelloosheid kon blijven bij de processen van haar dierbaren. 

11 november 2023, tijdens de eerste ont-moet het platform dag zal Lieke ook aanwezig zijn. 

Liefs,

Annemarie