Over het ontstaan van dit platform

Hoe oer-geneeskunst mijn leven transformeerde

Oer-geneeskunst leert je nieuwe mythes en verhalen.

Oer-geneeskunst gaat voorbij maakbaarheid, controle en meten. 

Zij herinnert je weer aan oer-oude mythes, die cyclisch zijn. In harmonie met de natuur.

Inheemse culturen kennen de 'gewonde heler' als hun medicijnman/vrouw.

Oer-geneeskunst erkent de waarde van wijsheid vanuit geheeld trauma. Lichamelijke wijsheid, die kan worden doorgegeven van mens op mens. 

 

Oer-geneeskunst leert je te zakken van je hoofd naar je hart & je bekken.

Durven wij onze geest wat meer te laten vieren. Contact te maken met de wijsheid uit onze bekken en hart en te gaan waar het leven ons toe uitnodigt.

Dat is de kracht, oer-kracht, van oer-geneeskunst. 

Huisarts transformeert leven met oer-geneeskunst.

Hoi, ik ben Annemarie Semeijn. Ik ben de initiatiefneemster van dit platform. En naast dit platform heb ik mijn eigen praktijk Compazzi voor coaching en healing sinds 2019.

Toen ik in maart 2023 contact maakte met de ziel van mijn bedrijf, voelde ik haar verlangen om deze oer-vorm van geneeskunde breder te delen, te faciliteren en uit te dragen. Ze vroeg me om voorbij mijn eigen vooroordelen te stappen en echt op te komen voor mijn waarheid.

Dit leidde tot het neerzetten van dit platform; een oer-spannend avontuur!

Van oorsprong ben ik huisarts, maar mijn eigen zoektocht naar transformatie en healing heeft mijn leven compleet veranderd.

Mijn "heldinnen-reis" begon in 2017, net na de geboorte van mijn eerste zoontje. Ik liep volledig vast in mijn eigen verhaal en stond op een kruispunt waar beide wegen mij angst inboezemden.

Toch was er een weg die me ook nieuwsgierig maakte: wat als ik alles, wie ik dacht te zijn, durfde los te laten? En zo ging ik op ontdekking naar mezelf. Dit leidde tot het volgen van talloze opleidingen en persoonlijke ontwikkelingstrajecten en zo leerde ik oer-geneeskunst in onder andere de vorm van sjamanisme kennen. En dat voelde als thuiskomen in mezelf. 

Ik begrijp als geen ander hoe spannend het kan zijn om buiten de gebaande paden te treden en je eigen waarheid uit te dragen. Maar ik weet ook hoeveel het kan opleveren! Op deze reis heb ik mezelf opnieuw gevonden.

Mind-body-medicine en healingstechnieken vanuit het sjamanisme hebben mij geleerd om liefdevoller naar mezelf te worden en voor mezelf op te komen. Deze oer-oude kennis bood mij de tools om dat te doen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Als mede-coördinator van de mind-body-medicine opleiding van de School for Integrative Medicine, geef ik met veel enthousiasme en passie mijn liefde voor oer-kennis en wijsheid door aan mijn collega's. 

Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal over oer-geneeskunst en wat het voor jou kan betekenen. Dit doe ik vol passie en vuur door middel van lesgeven, het schrijven van blogs, post op Instagram/LinkedIn & binnenkort wil ik starten met een podcast om zorg-pioniers uit te nodigen te vertellen over hun proces. Mijn uitnodiging in dit leven is ook te vertragen, te verzachten en niet te snel te willen! Mijn innerlijk vuur brandt, maar hoeft niet op te branden. Dat is een grote uitdaging, die velen van ons zullen herkennen.  

 

Oer-geneeskunst als methode

Oer-geneeskunst is oer-oude wijsheid gecombineerd met moderne methode en als mix tot kunst verheven. Deze methode combineert medische kennis, voice dialogue, chakra psychologie, sjamanisme, het medicijnwiel, de hero's journey, de wounded healer, het levensveld, en systeemopstellingen. 

Wij nodigen je uit, als je nieuwsgierig bent, om te komen ontdekken, leren & ervaren ! 

1-1 begeleiding van oer-geneeskunst kan bij Annemarie in haar praktijk Compazzi.  

 

1-1 begeleiding van Annemarie

Het team van het platform

Naast Annemarie zijn een aantal toegewijde mensen die voelen dat zij dezelfde droom hebben als die van het platform. 

We willen de aankomende tijd gaan invoelen wat er mag ontstaan vanuit het platform. 

Voel jij dezelfde droom? 

 

Neem contact op

Als alleen maar liefde overblijft

May 02, 2023

Wetenschap & spiritualiteit

May 02, 2023

In de spreekwoordelijke boom

May 02, 2023

Ontvang de nieuwsbrief!

Lees mee over het ontstaan & de groei van het platform en ontvang inspirerende helende teksten in je mailbox.