Over het ontstaan van dit platform

Hoe oer-geneeskunst mijn leven transformeerde

Oer-geneeskunst leert je nieuwe mythes en verhalen.

Voel je welkom om jouw oude verhaal vol overtuigingen, verwachtingen en ideeën los te laten & een nieuw mooier verhaal te schrijven.

Oer-geneeskunst gaat voorbij maakbaarheid, controle en meten. 

Zij herinnert je weer aan oer-oude mythes, die cyclisch zijn. In harmonie met de natuur. Net zoals jij bent. 

Inheemse culturen kennen de 'gewonde heler' als hun medicijnman/vrouw.

Zowel het hoofd als het lichaam is belangrijk.

Het leren vanuit het hoofd geeft kennis. Het leren vanuit het lichaam geeft wijsheid.

Hoe zou het zijn als je deze lichamelijke wijsheid kan gaan inzetten voor jezelf en anderen? 

 

Oer-geneeskunst her-innert je aan jouw innerlijke wijsheid en jouw medicijn

Jij bent uniek. Durven te vertrouwen op jouw uniekheid, diep innerlijk weten en je persoonlijke medicijn vinden en gaan uitdragen. 

Voel je welkom om dit in een vertrouwde setting te gaan onderzoeken. 

Huisarts transformeert haar eigen leven met oergeneeskunst.

Hoi, ik ben Annemarie Semeijn. Ik ben de initiatiefneemster van dit platform. En het werken met oeroude wijsheid heeft mijn leven totaal veranderd, getransformeerd en verrijkt!  En ik zie dat ook terug in mijn praktijk, hoe waardevol het is.

Afgelopen jaren verruilde ik de huisartsenpraktijk voor de uitgestrekte bossen en heidevelden, waar ik nu zorgprofessionals begeleid bij het vinden van welzijn in de grootste spirituele betekenis van het woord. Ik geloof namelijk dat we veel breder mogen kijken naar ziekte, gezondheid en ons mens-zijn dan we met protocollen en medicijnen nu doen. En dat het een EN-EN verhaal is.

Intuïtieve wijsheid gecombineerd met technische middelen, hoe zou dat zijn?!

Oer-geneeskunst in een modern jasje!

Ik kon niet binnen 10 minuten mensen helpen hun klachten op te lossen. In mijn wereldbeeld is er veel meer nodig, namelijk een holistische kijk. Het lichaam, de geest & de ziel zijn wat mij betreft uitingsvormen van één en hetzelfde. Toch ervaart ik dat er vanuit de reguliere geneeskunde voornamelijk vanuit het fysieke gekeken wordt en de oplossingen vaak gezocht in medicijnen of operaties. Hoewel dat soms de juiste ondersteuning is, vind ik het een gemiste kans als ons mentale, emotionele en spirituele zijn niet meedoen in de behandeling en genezing. Het kan zo'n verrijking geven, als we open staan voor een bredere benadering van klachten, ziekten & gezondheid!

Mijn missie is om artsen en andere zorgprofessionals in hun kracht te zetten zodat zij kunnen gaan uitdragen waar zij werkelijk voor staan. Net als ik nu doe.
Zo ben ik, vanuit mijn eigen diepte transformaties, initiatiefneemster van het platform oergeneeskunst en medeoprichter van de postacademische opleiding Mind-Body-Medicine voor artsen en psychologen. Dit is een wezenlijke verrijking voor mijzelf en anderen.

Sinds 2024 ben ik er exclusief voor zorgprofessionals omdat ik geloof dat getransformeerde zorgverleners zorgt voor een getransformeerde zorg!

En nu ben ik nieuwsgierig, wie ben jij?

Veel liefs, Annemarie 

 

Healingcirkels  Arnhem & 1-1 begeleiding zorgprofessionals

 

Vanuit Arnhem start het initiatief van healingcirkels. Een plek waar iedereen welkom is, de Oergeneeskunst Tribe kan groeien in space-holden & eigen healing kan vinden. 

Hier kun je je aanmelden. 

Meerdere collega's vanuit de Tribe bieden 1-1 begeleiding aan vanuit hun praktijk. Annemarie biedt veelal zorgprofessionals 1-1 sessies & trajecten aan. 

Op dit moment is er weer plek na de zomer. 

Praktijk Compazzi van Annemarie

Het team van het platform

Naast Annemarie staan verpleegkundigen, artsen, ergotherapeuten, GGZ hulpverleners die eenzelfde reis hebben afgelegd naar werken vanuit hun eigen bezieling. Wij zijn er onvoorwaardelijk voor mekaar.

Kom langs bij een van de open ont-moetingsdagen van het platform om kennis te maken of start met de inwijdingen van het platform in mei 2024! 

Neem contact op

Oergeneeskunst platform & tribe vorming

Enkele reacties op dit initiatief:

"Ik ga aan op meerdere aspecten. Het uitdragen van het “gedachtegoed” van het platform, een veilige bedding bieden waar ruimte is voor heling. Het organiseren, creëren en verbinden, daar gaat mijn energie van stromen".

"Ik voel nu een sterk verlangen om me voor het collectief in te zetten vanuit een diepe verbinding met mijn ware zijn. Via het platform kan ik bijeenkomsten mee helpen organiseren of sparren over de inhoud of onderwerpen".

EN OOK

"Ik heb zo'n behoefte aan het delen van mijn proces, dat ik even het gevoel heb er niet alleen voor te staan. Het platform kan mij die ruimte bieden en daar ben ik heel dankbaar voor".

 

Het verlaten van het 'vrouwenkamp'

Apr 08, 2024

Loslaten uit liefde

Apr 08, 2024

Divine Feminine

Feb 27, 2024

Ontvang de nieuwsbrief!

Lees mee over het ontstaan & de groei van het platform en ontvang inspirerende helende teksten in je mailbox.