Blog

Divine Feminine

~ Divine Feminine ~

Waar mannen gedragen zijn door het vrouwelijke, in de baarmoeder. Begint bij hun geboorte het afscheidingsproces. Ik heb jullie al geschreven de 'divine masculine' en het initiatie proces van de man, in deze tijd. Een dochter is nooit 'gedragen' door haar vader.

En vrouwen hebben hierin dan ook een ander proces. Dit schrijven is gericht aan de vrouwen die hun eigen 'Divine Feminine' willen voelen en her-ontdekken. En durven in te zien waarin we collectief als vrouwen verwond zijn geraakt.

Lieve vrouw,

Je hebt al van jongs af aan geleerd hoe het is om jezelf weg te moeten geven, met het voorbeeld van je moeder. Je hebt gezien hoe vrouwen altijd onderaan de man heeft gestaan. Dienend aan hem. Ondanks emotionele onbereikbaarheid van je vader, deed ze alles voor hem en het gezin. De was, boodschappen en jullie verzorging. 'Zo was het nu eenmaal'. Je leerde al jong de maatschappelijke verwachtingen van een vrouw kennen. Je plaats in de patriarche maatschappij.

En ofwel je accepteerde dat lot en bleef jezelf tot de dag van vandaag weggeven. Waardoor je moeite hebt te voelen wie jij in wezen bent, je grenzen niet goed kunt aangeven en je je vermoeid voelt. Een vermoeidheid die vele vrouwen treft. Je innerlijke man die jouw niet beschermt en omhult. Omdat deze ook gewond is geraakt, in de tijd.

Ofwel je verzette je tegen deze positie, dit vrouwbeeld en verliet haar. Ging je voegen naar het evenbeeld van je vader en werd 'geëmancipeerd'. Het woord zegt het eigenlijk al. Mogelijk ging je studeren, werken en streven naar gelijkheid in de maatschappij, met mannelijke waarden en normen. Mannelijke succesvol; maar met een grote prijs. Je verloor je innerlijke vrouw. Je zachtheid, emotionele kwetsbare kracht, seksualiteit en sensualiteit. Zo vrouw-eigen. Zo miskend. En je kan alleen functioneren vanuit je verharde, verwonde mannelijke kant.

En zo doen man-vrouw en innerlijke man-vrouw al eeuwen een verwonde dans.

Zowel de slaafse, weggevende vrouw die we vaak herkennen als 'moeders van het schoolplein' als de geëmancipeerde maatschappelijk succesvolle 'carrière vrouw' op de werkvloer hebben de volledigheid van hun innerlijke vrouw niet kunnen inbedden. Niet erkend en gezien door hun innerlijke man. Omdat deze ook zo verwond is geraakt.

Zij, de Divine Feminine, is echter in de energie weer heel helder voelbaar en wacht op jullie. Op jou. Ze wil weer de yin in jou voeden zodat jij vanuit authenticiteit en volheid liefde kunt zijn, dienend kunt zijn aan het grotere geheel en je seksuele/sensuele kwaliteiten weer kunt integreren in je lichaam. De man in jou, gelijk aan jou komt te staan, je beschermt en omhult.

Als jij vanuit innerlijke vrouwelijke kracht, de schoot bent van de mannen en vrouwen van de toekomst dan hebben we een nieuwe dans die we met elkaar gaan dansen!

Lieve vrouw, omarm je innerlijke vrouw en initieer jezelf in je zachte vrouwelijke kracht! De wereld is er klaar voor. Nu jij!

Liefs, Annemarie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees mee over het ontstaan & deĀ groei van het platform en ontvang inspirerende helende teksten in je mailbox.