Blog

Energie zoekt een uitvlucht

Misschien ken je het wel van je eigen jonge kinderen... Emotionele uitbarstingen om verkeerde lepels, schoenen of al gepelde bananen. 

Een woede of verdriet die niet in verhouding staat met wat er daadwerkelijk plaatsvond. 

De neiging kan zijn om te zeggen: "stel je niet zo aan, het is maar..."

Echter dan vergeten we dat het energie-systeem zeer waarschijnlijk al op hoog-spanning stond en simpelweg een excuus nodig had om te ontladen.

Ook wij volwassenen kunnen excuses vinden om te kunnen ontladen van alles wat er in ons geraakt is. Meestal door schuldige aan te wijzen om ons heen; partners, kinderen, collega's of het journaal. En het kan zeker zijn dat je reactie heftiger is dan de daadwerkelijke gebeurtenis. 

Door die emotionele lading die eronder ligt toe te laten, kunnen we als mens weer ontladen en tot ontspanning komen. Echter meestal zijn we onze eigen strenge ouders geworden en vinden we dat we ons niet hebben aan te stellen!! (Herkenbaar?!).

Afgelopen pre-weekend van de mind-body-medicine opleiding was 1 van de onderliggende thema's die naar boven kwam dat 'alles welkom was en alles er mocht zijn'. 

Wat ikzelf niet had verwacht was dat mijn eigen ontlading via een niet-te-stoppen lachbui eruit stormde, zo de groep in! Een opmerking van Marieke was voldoende excuus om al die opgeslagen energie eruit te gooien en werd acuut losgelaten! 

Gevoelens van vroeger, dat ik als pubermeisje uit de klas werd gezet, kwamen weer naar boven! En ook het gevoel dat er 'iets' heel grappig moest zijn. Maar dat was het niet perse. Het was een pure ontlading van ALLES wat er was geweest het afgelopen jaar en misschien nog wel meer (who knows?). En kennelijk voelde mijn systeem zich geroepen om dat via een lach-hoos eruit te gooien. Meer was het niet, maar zeker ook niet minder!! 

Ik voelde me wel even een lach-spiegel voor de groep. Mag werkelijk alles er zijn? Ook vanuit mij? 

Erna voelde ik me als herboren en ook Simone vertrok 10x lichter dan ze kwam. Mogelijk dat zij ook van alles kon loslaten... (who knows?).

Aan alle deelnemers: een voorbeeld van dat ook dat er mag zijn, hoewel er dus ook nog veel schaamte en oordeel bij mezelf op ligt. Durf ik in volledige mildheid te zijn?

De uitnodiging aan iedereen: laat wat meer je hoofd los over wat wel en niet legitieme redenen zijn om boos, verdrietig of immens giechelig te zijn! En laat het maar gewoon eens gebeuren, geef jezelf eraan over! (zonder anderen kwaad te doen).

We mogen ons energie systeem best vaker opschonen, ontladen en losmaken! 

Afgelopen zondag ging mijn hele huiskamer aan kant! Energie voor 10. 

Energie is werkelijk een magisch iets want de afgelopen weken was ik juist uitgeput en kon ik al om 19.00 naar bed... 

Zo is het er niet en zo heb je legio te over!! Speel ermee! 

Liefs, 

Annemarie 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees mee over het ontstaan & deĀ groei van het platform en ontvang inspirerende helende teksten in je mailbox.